- Autor: kolibrik26
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana zakysaná light průměr | 150 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Cibule | 100 |
Rýže Basmati syrová | 200 |
Víno bílé suché | 200 |
Bohatý bujón zeleninový (Knorr) | 10 |
Hřiby | 150 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 5274 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 203,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1758 kJ
Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 67.7, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
na části oleje zpěnit cibuli, přidat řýži Arborio, asi minutu opékat, zalít bílým vínem, nechat vsáknout a vypařit alkohol, přilévat vývar po naběračkách. Když je rýže skoro měkká, přidat orestované hříbky (nebo směs). Nakonec přidat zakysanou smetanu, sůl, petř a nasekanou petrželku
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.