- Autor: ivana.cirmanova
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kedlubna | 500 |
Jablko | 250 |
Křen | 20 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Med | 15 |
Citronová šťáva | 25 |
Ocet vinný | 5 |
Dochucovadla:
sůl (tak 4 velké špetky)
Energetická hodnota celkem: 1867 kJ
Bílkoviny (g): 12,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 70,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 467 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 13.8, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
https://www.recepty.cz/recept/kedlubnovy-salat-s-krenem-1786 Asi 500 g kedlubny a 250 g jablka (1 velké) postrouhat na robotu na jemné nudličky. Vmíchat 2 lžíce křenu naloženého ve vinném octě, 1 /2 lžíce medu, šťávu z půlky velkého citronu (odhad), lžíci oleje (např. z lískových ořechů) a osolit. Jí i Petr.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.