- Autor: MatlikII
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 300.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Houby čerstvé průměr | 200 |
Brambory (syrové) | 200 |
Dione Zeleninová směs Pod svíčkovou proužky mražená | 300 |
Máslo čerstvé nesolené | 25 |
Smetana na vaření 12% | 200 |
Cibule | 50 |
Voda | 2000 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bobkový list, nové koření 4 kuličky, pepř celý 4 kuličky, kopr dle chuti, ocet 3 polévkové lžíce
Energetická hodnota celkem: 3435 kJ
Bílkoviny (g): 20,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 11 kJ
Bílkoviny (g): 0.1, Tuky (g): 0.2, Sacharidy (g): 0.3, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.1, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
na másle zpěníme cibuli a přidáme houby, po 3 minutách přidáme zeleninu a a podlijeme vodou přidáme sůl, pepř, bobkový list a nové koření a dvě lžíce octa a kopr, po tom co začne zelenina i houby měknout přidáme chvíli brambory a další lžíci octa dále vaříme a pak po dokončení varu přidáme smetanu. Můžeme, ale nemusíme zahustit. Lze zpestřit zastřeným vejcem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.