- Autor: majkl1
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 1.00
autor:Málková Iva, Štochlová Jaroslava: Hubneme s rozumem tvořivě recept č.101 oběd
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Cibule | 15 |
| Olej Olivový (Clever) | 7 |
| Hovězí roštěná průměr | 100 |
| Česnek | 5 |
| Rajský protlak | 30 |
| Rajčata | 100 |
| Mouka pšeničná hladká | 5 |
| Rýže Basmati syrová | 40 |
Dochucovadla:
provensálské bylinky, bobkový list, nové koření, sůl, mletý pepř, drcený kmín
Energetická hodnota celkem: 1673 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omyté a osušené maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran.Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, přidáme k masu, okmínujeme, ochutíme směsí provensálských bylinek, doplníme rajským protlakem, bobkovým listem a novým kořením, pak podlijeme vodou a dusíme. Spaříme rajčata, oloupeme, pokrájíme na kostičky a přidáme k masu. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a uchováme v teple. Mouku rozmícháme asi ve dvou lžících vody, masovou šťávu zahustíme a necháme dobře provařit. Podáváme s vařenou rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






