TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

pohanka s cuketou a rajčaty

Zpět
  • Autor: zu_zu
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový10
Feta30
Cibule50
Rajčata 50
Cuketa150
Pohanka (v suchém stavu)40

Dochucovadla:

provensálské koření česnek bílé/černé/čtyřbarevné koření petrželka nebo baby špenát

Energetická hodnota celkem: 1512 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 39, SAFA (g): 6, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Pohanka: Pohanku propláchneme ve studené vodě, pak dáme vařit do studené vody v poměru 1 díl pohanky : 1,5 až 2 díly vody. Přidáme trošku soli. Když začne vřít, vaříme ještě asi 5 - 10 minut, odstavíme a necháme dojít pod pokličkou. Můžeme taky jenom zalít vřící vodou a nechat stát, dokud nenaboptná a nezměkne. Všechno záleží na druhu pohanky, který máme. Hezky popsaná příprava i s obrázkem různych druhů pohanky je tady: https://tchiboblog.cz/vareni-s-pohankou/ Omáčka: množství zeleniny je jenom orientační - počítala jsem 1 rajče na porci a 1 cibuli. Cukety přidejte, kolik chcete. Na oleji nebo kombinaci oleje a másla orestujeme na jemno nakrájenou cibulku. Pak přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, restujeme, přikryjeme a necháme dusit do poloměkka. Můžeme přidat trošičku převařené vody, aby nehořela. Přidáme nakrájená oloupaná rajčata, chvilku orestujeme, přidáme dochucovadla, odstavíme, přikryjeme, aby se vůně rozležely. Dochucení je důležité! Můžeme trošku posolit, pokud feta není moc slaná. Můžeme přidat petrželku. Pokud máme baby špenát, přimícháme až nakonec. Když je pohanka hotová, scedíme, pokud zůstala voda, přidáme do omáčky spolu s fetou, zapneme hořák a ještě spolu všechno prohřejeme, než se feta začne trošku rozpouštět. Odstavíme, ozdobíme petrželkou nebo natrhaným špenátem a podáváme. Dobrou chuť!

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři