TOPlist


Databáze potravin

Feta

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1050 kJ
  • Bílkoviny: 16 g
  • Tuky: 20 g
  • Sacharidy: 1 g
  • SAFA: 13.5 g
  • Cukry: 1 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 2.5 g
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Feta je bílý sýr v nálevu. Obsah tuku a energetická hodnota jsou poměrně vysoké, nevýhodou je také vysoký obsah soli, proto není vhodné tento sýr konzumovat ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější jsou sýry s nižším obsahem tuku a soli, z tvrdých a polotvrdých sýrů volte sýry s 20-30 % tuku v sušině, například eidam nebo madeland fitness. Z měkkých sýrů je ideální cottage nebo ricotta. Nutričně nejvýhodnějším sýrem jsou olomoucké tvarůžky a syrečky, ne každému však vyhovují chuťově.
Olomoucké syrečky - Porce na obrázku odpovídá 400 kJ.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma