TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pažitková omáčka s bramborovým základem

Zpět
  • Autor: Aleisa
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1781 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 62, SAFA (g): 5, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 594 kJ

Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 20.7, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 1.7

Postup přípravy

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na menší kousky, vložíme do menšího hrnce, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Pokud je vývar bez soli nebo je slaný málo, tak dosolíme. Měkké brambory v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem, částečně už můžeme naředit mlékem. Po rozmixování přidáme zbytek mléka dle potřeby a necháme cca 3 minuty provařit. Nakonec přidáme jemně nakrájenou pažitku a odstavíme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a k tomu buď vařené libové hovězí nebo vepřové maso, případně vařené vejce. Množství mléka a vývaru se může nepatrně lišit, vše přidáme dle potřeby.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři