- Autor: irenavalterova
 - Doba přípravy (min.): 90
 - Uživatelský recept
 - Porce: 6.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Bešamel | 250 | 
| Máslo přepuštěné Ghí | 30 | 
| Bluedino Gouda 45% | 135 | 
| Kapusta růžičková | 1000 | 
| Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 600 | 
| Brambory vařené (solené) | 200 | 
| Pórek | 120 | 
| Cibule | 150 | 
| Vývar zeleninový | 150 | 
Dochucovadla:
koření gyros se solí
Energetická hodnota celkem: 10084 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 237, 
                                                        Tuky (g): 98, 
                                                        Sacharidy (g): 136,
                                                        SAFA (g): 61,
                                                        Cukry (g): 43,
                                                        Vláknina (g): 51,
                                                        Sůl (g): 4
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1681 kJ
Bílkoviny (g): 39.5, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 22.7, SAFA (g): 10.2, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Kuře nakrájíme na kousky. Kapustu povaříme v mírně osolené vodě (10 min). Nakrájenou cibuli osmahneme na ghí, přidáme maso, okořeníme a restujeme. Do pekáče naklademe kapustu, nakrájený pórek, maso, vařené brambory na kostičky (nemusí být, použila jsem zbylé od minulého dne), zalijeme bešamelem zředěném vývarem z kapusty a zapékáme na 200 C. Po cca 15 minutých posypeme strouhaným sýrem a zapékáme do zlatova. Porce = cca 440 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






