- Autor: irenavalterova
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo přepuštěné Ghí | 50 |
Cibule | 200 |
mung dal | 200 |
Mrkev | 700 |
Voda | 500 |
kokosové mléko light Freshona | 400 |
Dochucovadla:
zázvor, sůl, bylinky na ozdobu
Energetická hodnota celkem: 6042 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 107,
Sacharidy (g): 168,
SAFA (g): 82,
Cukry (g): 51,
Vláknina (g): 48,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1007 kJ
Bílkoviny (g): 10.3, Tuky (g): 17.8, Sacharidy (g): 28, SAFA (g): 13.7, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Mung dal namočíme na 8 hodin (i méně). Na ghí osmahneme pokrájenou cibuli, zázvor (čerstvý nebo sušený), orestujeme mrkev a zcezený mung dal. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a vaříme do měkka. Nakonec přidáme kokosové mléko a rozmixujeme. Na talíři posypeme nasekanou bylinkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.