TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Toust se sýrem "sněhulák"

Zpět
  • Autor: Tereza Rog.
  • Doba přípravy (min.): 10
  • STOB recept
  • Porce: 1.00

Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kedlubna40
Eidam 45%25
Chléb toastový bílý průměr20

Dochucovadla:

Okurka, mrkev, čočka (případně semínka nebo sekané ořechy)

Energetická hodnota celkem: 637 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Sněhuláka vyrobíme z nasucho opečeného toustového chleba, ze kterého vykrojíme tři různě veliká kola. Na ně položíme kolečka z plátkového sýru shodné velikosti. Na nos použijeme mrkev, na hrnec na hlavu okurku. Oči, pusu a knoflíky můžeme udělat z čočky (máme-li ji zrovna k dispozici z přípravy jiného jídla) nebo ze semínek či sekaných ořechů. Padající sníh je vykrojen kovovým brčkem z plátkového sýru, sníh na zemi připravíme z kedlubny nebo kuliček mozzarelly.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři