- Autor: Cibule230112
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka červená (v suchém stavu) | 200 |
Zázvor | 20 |
Papričky chilli | 6 |
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 400 |
Voda | 700 |
Dochucovadla:
sůl, cukr, olej, čerstvé lístky koriandu, hořčičná semínka, tamarind (nebo polovinu citronu); koření 5 vůní
Energetická hodnota celkem: 8513 kJ
Bílkoviny (g): 76,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 416,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 2128 kJ
Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 104, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
1) Do vařící vody přidáme čočku (dál) a vaříme na mírném plameni do změknutí, tj. asi 15 minut a sundáme z plynu. Mezitím dáme vařit rýži. 2) Přidáme nastrouhaný zázvor, čili nakrájené na kolečka, sůl, cukr a tamarind, promícháme a ještě chvilku povaříme. 3) Na malé pánvičce rozehřejeme olej, osmahneme hořčičná semínka a v momentě, kdy semínka začnou vyskakovat z pánvičky, sundáme z plamene a přidáme do směsi s čočkou 4) Přidáme koření 5 vůní (půl lžičky asi), zakryjeme a necháme chvilku odstát, aby se chuť rozležela. 5) Podáváme s rýži, posypané najemno nakrájenými lístky koriandru. Čočka je ostrá,rýže mdlá, výborně se doplňujií.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.