TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dál bhat (originální recept)

Zpět
  • Autor: Cibule230112
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, cukr, olej, čerstvé lístky koriandu, hořčičná semínka, tamarind (nebo polovinu citronu); koření 5 vůní

Energetická hodnota celkem: 8513 kJ

Bílkoviny (g): 76, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 416, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 35, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 2128 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 104, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

1) Do vařící vody přidáme čočku (dál) a vaříme na mírném plameni do změknutí, tj. asi 15 minut a sundáme z plynu. Mezitím dáme vařit rýži. 2) Přidáme nastrouhaný zázvor, čili nakrájené na kolečka, sůl, cukr a tamarind, promícháme a ještě chvilku povaříme. 3) Na malé pánvičce rozehřejeme olej, osmahneme hořčičná semínka a v momentě, kdy semínka začnou vyskakovat z pánvičky, sundáme z plamene a přidáme do směsi s čočkou 4) Přidáme koření 5 vůní (půl lžičky asi), zakryjeme a necháme chvilku odstát, aby se chuť rozležela. 5) Podáváme s rýži, posypané najemno nakrájenými lístky koriandru. Čočka je ostrá,rýže mdlá, výborně se doplňujií.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři