- Autor: Sheldon
 - Doba přípravy (min.): 60
 - Uživatelský recept
 - Porce: 5.00
 
Výborný každodenní oběd, příprava chvilku trvá, ale i přítel si pochutná pokud navrch přihodím kousek strouhaného sýra.
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Špagety bezvaječné syrové | 400 | 
| Natur bujón hovězí - suchý stav | 15 | 
| Sójové nudličky (Bona Vita) | 150 | 
| Mrkev | 120 | 
| Cibule | 68 | 
| Rajský protlak | 500 | 
| Oleje (všechny druhy) | 40 | 
| Kečup | 100 | 
| Voda | 400 | 
Dochucovadla:
bujón Natur hovězí a zeleninový
Energetická hodnota celkem: 12831 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 144, 
                                                        Tuky (g): 61, 
                                                        Sacharidy (g): 462,
                                                        SAFA (g): 9,
                                                        Cukry (g): 113,
                                                        Vláknina (g): 22,
                                                        Sůl (g): 7
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 2566 kJ
Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 12.2, Sacharidy (g): 92.4, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 22.6, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 1.4
Postup přípravy
Na oleji zpěním cibulku, přidám nastrouhanou mrkev a podusím. Mezitím si podle návodu uvařím sójový granulát, jen do vody přihodím kostku hovězího bujónu. až bude soja hotová, scedím ji, zbytek vody vytlačím, a přihodím ji k mrkvi. vše osmahneme, zalijeme 400 ml vody a 500ml rajského protlaku, vše svaříme, osolíme, opepříme, přidáme oregano, popř. půl kostky zeleninovo-bylinkového bujónu, vaříme dokud mrkev nezměkne. Podáváme se špagetami, popř. posypané sýrem. V počítadle Sójové nudličky, použijte ovšem Sójový granulát pro zachováni podobnosti Boloňských špaget.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






