TOPlist


Boloňské špagety ze sójového masa

  • Uživatelský recept
  • Autor: Sheldon
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Výborný každodenní oběd, příprava chvilku trvá, ale i přítel si pochutná pokud navrch přihodím kousek strouhaného sýra.

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Špagety bezvaječné syrové400
Natur bujón hovězí - suchý stav15
Sójové nudličky (Bona Vita)150
Mrkev120
Cibule68
Rajský protlak500
Oleje (všechny druhy)40
Kečup100
Voda400

Energetická hodnota celkem: 12831 kJ

Bílkoviny (g): 144, Tuky (g): 61, Sacharidy (g): 462 SAFA (g): 9 Cukry (g): 113 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 2566 kJ

Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 12.2, Sacharidy (g): 92.4 SAFA (g): 1.8 Cukry (g): 22.6 Vláknina (g): 4.4 Sůl (g): 1.4


Dochucovadla:

bujón Natur hovězí a zeleninový

Postup přípravy

Na oleji zpěním cibulku, přidám nastrouhanou mrkev a podusím. Mezitím si podle návodu uvařím sójový granulát, jen do vody přihodím kostku hovězího bujónu. až bude soja hotová, scedím ji, zbytek vody vytlačím, a přihodím ji k mrkvi. vše osmahneme, zalijeme 400 ml vody a 500ml rajského protlaku, vše svaříme, osolíme, opepříme, přidáme oregano, popř. půl kostky zeleninovo-bylinkového bujónu, vaříme dokud mrkev nezměkne. Podáváme se špagetami, popř. posypané sýrem. V počítadle Sójové nudličky, použijte ovšem Sójový granulát pro zachováni podobnosti Boloňských špaget.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma