- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2 |
Česnek | 8 |
Mozzarella 45% | 40 |
Parmezán 32% | 12 |
Bonduelle Špenát listový | 400 |
Losos filet bez kůže (syrový) | 100 |
Cottage 20% průměr | 180 |
Lasagne (v suchém stavu) | 100 |
Dochucovadla:
citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 4122 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 85,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2061 kJ
Bílkoviny (g): 40.5, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 42.5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Nejprve si připravíme špenát. Můžeme ho předem nechat rozmrazit a slít přebytečnou vodu. Špenát ochutíme prolisovaným česnekem, osolíme a prohřejeme. Těstoviny (lasagne) použijeme buď čerstvé, nebo sušené, které si krátce předvaříme. Lososa si nakrájíme na menší kousky, osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Připravíme si pekáček, ve kterém budeme lasagne péct. Jako první dáme malou vrstvu špenátu. Následuje plát lasagní, špenát, syrový losos, dáme další vrstvu lasagní a špenátu, přikryjeme posledním plátem lasagní, který potřeme cottagem a posypeme strouhanou mozzarellou a parmezánem. Přikryjeme alobalem a pečeme cca 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Alobal odklopíme a dopečeme dozlatova. Hmotnost hotového pokrmu 640 g, jedna porce odpovídá cca 320 g (energetická hodnota na 100 g = cca 630 kJ).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.