TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Lasagne se špenátem, lososem a cottagem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 50
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 4122 kJ

Bílkoviny (g): 81, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 85, SAFA (g): 15, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 2061 kJ

Bílkoviny (g): 40.5, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 42.5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Nejprve si připravíme špenát. Můžeme ho předem nechat rozmrazit a slít přebytečnou vodu. Špenát ochutíme prolisovaným česnekem, osolíme a prohřejeme. Těstoviny (lasagne) použijeme buď čerstvé, nebo sušené, které si krátce předvaříme. Lososa si nakrájíme na menší kousky, osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Připravíme si pekáček, ve kterém budeme lasagne péct. Jako první dáme malou vrstvu špenátu. Následuje plát lasagní, špenát, syrový losos, dáme další vrstvu lasagní a špenátu, přikryjeme posledním plátem lasagní, který potřeme cottagem a posypeme strouhanou mozzarellou a parmezánem. Přikryjeme alobalem a pečeme cca 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Alobal odklopíme a dopečeme dozlatova. Hmotnost hotového pokrmu 640 g, jedna porce odpovídá cca 320 g (energetická hodnota na 100 g = cca 630 kJ).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři