TOPlist


Databáze potravin

Lasagne (v suchém stavu)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1530 kJ
  • Bílkoviny: 12 g
  • Tuky: 2 g
  • Sacharidy: 72 g
  • SAFA: 0.4 g
  • Cukry: 3.7 g
  • Vláknina: 3.6 g
  • Sůl: 0.01 g
Hlavní složkou těstovin jsou sacharidy, dále obsahují malé množství bílkovin a tuku. Glykemický index závisí na délce vaření, čím kratší doba vaření, tím nižší glykemický index. Vyvarujte se proto rozvaření těstovin a vařte je pouze na skus.

Náhrada

V přiměřeném množství je možné těstoviny zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti je vhodné část přílohy nahradit zeleninou. Vhodnější alternativou jsou celozrnné těstoviny, které mají vyšší obsah vlákniny a nižší glykemický index.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma