- Autor: Cibule230112
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 160 | 
| Fazole černé (v suchém stavu) | 150 | 
| Cibule | 50 | 
| Olej olivový | 10 | 
| Paprika bílá | 100 | 
Dochucovadla:
mletý kmín, bobkový list, česnek - na plátky 2, pepř, sůl, oregano, čerstvý koriandr na servírování, plátek citronu n limetky.
Energetická hodnota celkem: 4852 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 44, 
                                                        Tuky (g): 13, 
                                                        Sacharidy (g): 214,
                                                        SAFA (g): 2,
                                                        Cukry (g): 7,
                                                        Vláknina (g): 31,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 2426 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 107, SAFA (g): 1, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 15.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Namočíme fazole min. na hodinu, lépe půl dne nebo přes noc. Na oliv oleji dusíme fazole s kořením a paprikou až změknou. Rýži vaříme zvlášť a servírujeme zvlášť. Jinak to vypadá nevzhledně. NA TALÍŘI SI TO KAŽDÝ ZAMÍCHÁ SÁM, DOSOLÍ, DOPEPŘÍ, DOKYSELÍ ATD. Typické syté a levné jídlo pro Kubánce. Samozřejmě jde přidat maso - kuřecí nebo vepřové nebo slaninu zvlášť, někdy servírují i s krevetami. Toto nutno kaloricky připočítat. Syté je ale i bez masa.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









