- Autor: vavrova
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hořčice plnotučná průměr | 4 |
Víno bílé suché | 18 |
Máslo čerstvé nesolené | 25 |
Tuňák (syrový) | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián čerstvý
Energetická hodnota celkem: 2043 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 3,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme francouzskou marinádu z vína, tymiánu, hořčice, soli a koření. Máslo přepustíme a smícháme se všemi přísadami. Do marinády naložíme steaky z tuňáka. Marinujeme minimálně 1 hodinu - čím déle, tím lépe. Před přípravou jen necháme okapat - neosušujeme a dáme na rozehřátý gril. Grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Steak by neměl být úplně propečený - pak je suchý.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.