- Autor: vavrova
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Slávky (syrové) | 130 |
Olej slunečnicový | 10 |
Cibule | 35 |
Česnek | 5 |
Smetana ke šlehání 31% | 25 |
Dochucovadla:
citr.šťáva, sůl, pepř, bylinky = petrželka suš., byzalka suš., celer nať suš.
Energetická hodnota celkem: 1061 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 5,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na půlky (plátky) a orestujeme na oleji do zlatova, přidáme rozmrazené (chvíli jsem slávky předem vařila cca 5 min.) a citronem pokapané slávky. Smažíme asi 1 minutu, pak přilijeme šlehačku arozmačkaný česnek, povaříme do mírného zhoustnutí. Posypeme bylinkami a ochutíme solí a pepřem. Podáváme s chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.