- Autor: Yayla
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé nesolené | 40 |
Mouka špaldová celozrnná | 40 |
Česnek | 10 |
Kuřecí bujón PROBIO | 22 |
Smetana na vaření 12% | 100 |
Cibule | 100 |
Špenátový protlak mražený | 900 |
Dochucovadla:
Sůl, česnek, kuřecí bujón PROBIO
Energetická hodnota celkem: 3631 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 49,
Sacharidy (g): 70,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 908 kJ
Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 12.3, Sacharidy (g): 17.5, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Mražený listový špenát necháme povolit. Mezitím si na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme i celozrnnou špaldovou mouku. Po chvilce restování přidáme špenát a za stálého míchání, aby se mouka nepřichytila, necháme špenát rozpustit. Nakonec do špenátu nalijeme smetanu a rozdrobíme kuřecí PROBIO bujón, necháme cca 20 minut provařit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.