- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 5.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh tvrdý průměr | 200 |
Cottage 20% průměr | 150 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 80 |
Olej řepkový | 6 |
Švestky | 150 |
Vejce celé (syrové) | 100 |
Vločky ovesné | 100 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 4520 kJ
Bílkoviny (g): 98,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 97,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 904 kJ
Bílkoviny (g): 19.6, Tuky (g): 6.4, Sacharidy (g): 19.4, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 3.6, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Cottage rozmixujeme s vejci a jemnými vločkami, dle potřeby přidáme na zředění mléko (těsto by mělo být o něco hustší než na palačinky). Opékáme z obou stran na pánvi na troše oleje. Švestky (lze použít i blumy nebo jiné ovoce) vypeckujeme a rozkrájíme, podusíme doměkka a dle chuti můžeme přidat skořici nebo perníkové koření. Lívance podáváme s ovocným rozvarem a tvarohem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.