TOPlist
Sledujte nás:

Chilli con carne

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

chilli, česnek, pálivá a sladká paprika, drcený kmín, majoránka, sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 5316 kJ

Bílkoviny (g): 114, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 83, SAFA (g): 23, Cukry (g): 33, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1063 kJ

Bílkoviny (g): 22.8, Tuky (g): 10.6, Sacharidy (g): 16.6, SAFA (g): 4.6, Cukry (g): 6.6, Vláknina (g): 6.4, Sůl (g): 0.6

Postup přípravy

Vezmeme velký hrnec (velký teflonový). Nakrájíme cibuli a papriku. Vhodíme cibuli do hrnce a děláme do zlatova. Pak přisypeme plátky česneku, kousky papriky, chilli, sladkou papriku a kmín. Za stálého míchání smažíme ještě 5 minut, aby se vůně promísily. Trochu ztlumíme plamen, přidáme do pánve mleté maso a vařečkou se ho snažíme rozdělit na co nejmenší kousky. Asi 5 minut rychle mícháme tak, aby se maso rozdělilo na hrudky a bylo stejnoměrně opečené. Kostku bujonu rozpustíme ve 300 ml horké vody. Vývar pak přilijeme do hrnce. Do pánve přilijeme konzervovaná rajčata, přisypeme majoránku, cukr, sůl a pepř. Na závěr přidáme rajčatový protlak a všechno ještě jednou promícháme. Směs přivedeme k varu a přiklopíme pokličkou. Co nejvíce stáhneme plamen a necháme 20 minut probublávat. Občas zamícháme. Fazole z konzervy slijeme a přidáme. Znovu pokrm přivedeme k varu a ještě deset minut podusíme. Správné chilli con carne by mělo být husté a šťavnaté. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři