- Autor: JanickaJanicka
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajský protlak | 20 |
Rajčata | 400 |
Fazole červené sterilované (Bonduelle) | 400 |
Hovězí maso zadní průměr | 400 |
Cibule | 50 |
Paprika červená | 50 |
Dochucovadla:
chilli, česnek, pálivá a sladká paprika, drcený kmín, majoránka, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 5316 kJ
Bílkoviny (g): 114,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 83,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1063 kJ
Bílkoviny (g): 22.8, Tuky (g): 10.6, Sacharidy (g): 16.6, SAFA (g): 4.6, Cukry (g): 6.6, Vláknina (g): 6.4, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Vezmeme velký hrnec (velký teflonový). Nakrájíme cibuli a papriku. Vhodíme cibuli do hrnce a děláme do zlatova. Pak přisypeme plátky česneku, kousky papriky, chilli, sladkou papriku a kmín. Za stálého míchání smažíme ještě 5 minut, aby se vůně promísily. Trochu ztlumíme plamen, přidáme do pánve mleté maso a vařečkou se ho snažíme rozdělit na co nejmenší kousky. Asi 5 minut rychle mícháme tak, aby se maso rozdělilo na hrudky a bylo stejnoměrně opečené. Kostku bujonu rozpustíme ve 300 ml horké vody. Vývar pak přilijeme do hrnce. Do pánve přilijeme konzervovaná rajčata, přisypeme majoránku, cukr, sůl a pepř. Na závěr přidáme rajčatový protlak a všechno ještě jednou promícháme. Směs přivedeme k varu a přiklopíme pokličkou. Co nejvíce stáhneme plamen a necháme 20 minut probublávat. Občas zamícháme. Fazole z konzervy slijeme a přidáme. Znovu pokrm přivedeme k varu a ještě deset minut podusíme. Správné chilli con carne by mělo být husté a šťavnaté. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.