- Autor: Gizelaa
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 30 |
Česnek | 50 |
Rajčata | 500 |
Paprika zelená | 400 |
Lilek | 450 |
Cuketa | 500 |
Cibule | 250 |
Energetická hodnota celkem: 3703 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 104,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 62,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 617 kJ
Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 5.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Suroviny by měly vážit tak +- stejně. Rajčata spaříme, oloupeme a vyškrábneme semena. Lilky nakrájíme na plátky, posolíme je a necháme asi 20 minut vypotit. Cukety nakrájíme na plátky. Z paprik vyjmeme jaderníky a nakrájíme je na silnější plátky. Cibuli i česnek nakrájíme také na plátky. Na pánvi zahřejeme olivový olej a osmahneme cibuli, přidáme papriky a rajčata a podusíme cca 10 minut. Přidáme cukety a lilek, plátky česneku, osolíme, opepříme, přidáme bylinky (tymián, rozmarýn...) a odkryté dusíme dalších cca 20 minut. Vydusíme všechnu šťávu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.