TOPlist


Špenátové těstoviny s kuřecím masem

  • Uživatelský recept
  • Autor: mechulka
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Těstiviny semolinové Adriana100
Kuřecí prsa130
Oleje (všechny druhy)10
Parmezán 25 % průměr10
Špenát krájený mražený 200
Bujón suchý stav10
Česnek10

Energetická hodnota celkem: 2117 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 42 SAFA (g): 4 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, černý a bílý pepř, oregano, trocha mléka, voda dle chuti cca 5g másla

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme černým pepřem. Na pánev dáme 7 g oleje pro tepelnou úpravu, poté na něm osmahneme kuřecí prsa. Přidáme prolisovany česnek zpěnime a pak zalijeme bujonem připraveného dle návodu na krabičce, rozmícháme a chvíli necháme vyvařit. Po chvíli vyvaření přidáme špenát a vše promícháme. Povaříme a dle potřeby a chuti přidáváme mléko. Pokud se rozhodneme přidát máslo, tak jej zamícháme do špenátové směsi. Špenátovou směs dochutíme oreganem, bílým pepřem, solí dle chuti a přidáme uvařené těstoviny,které pokapeme 3 g olivového oleje pro studenou kuchyni, posypeme parmazánem a promícháme se špenátovou směsí. Můžeme podávat. Dobrou chuť.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma