- Autor: mlha.domodra
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Výhonky bambusové | 300 |
| Kuřecí prsa | 400 |
| Brokolice | 200 |
| Paprika žlutá | 100 |
| Paprika zelená | 100 |
| Paprika červená | 100 |
| Mrkev | 200 |
| Pór | 200 |
| Cibule | 200 |
| Květák | 200 |
| Omáčka sójová | 100 |
| Oleje (všechny druhy) | 40 |
| Rýže Basmati syrová | 150 |
| Solamyl | 20 |
Dochucovadla:
sůl dle chuti
Energetická hodnota celkem: 8275 kJ
Bílkoviny (g): 149,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 222,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 63,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1655 kJ
Bílkoviny (g): 29.8, Tuky (g): 10.6, Sacharidy (g): 44.4, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 12.6, Vláknina (g): 7.4, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, nasolíme, pokapeme sojovou omáčkou a necháme chvíli odležet., Mezi tím nakrájíme cibuli na půlkolečka, ostatní zeleninu tak, jak máme rádi, pokud možno stejnoměrně :-) Na pánvi wok rozpálíme olej a opečeme cibulku, pak přidáme maso a tvrdou zeleninu (mrkev, paprika, košťál brokolice, květáku,..), hojně polejeme sojovkou a pod poklicí necháme dusit. Postupně přidáváme měkčí zeleninu a opět nešetříme sojovkou (dle chuti, my milujem dost), nakonec přidáme slité bambusové výhonky ze sklenice (milujeme ty z Lidlu). Se solí opatrně, máme slané maso a dost chutí má sojovka. Chvilku před tím, než je vše akorát přidáme vodu z rozmíchaného solamylu (machři přidávají jen tu sulcovatou vodu, aby bylo jídlo jemnější - nechávám na zvážení každého) a krátce provaříme. Množství odhaduju dle konzistence sosu tak, aby byl mírně slizovatý, jako od přátel číňanů. Rýže: na trošce oleje opečeme cibulku na jemno, když je zlatavá, přisypeme suchou rýži basmati (1 díl), opečeme až se rozvoní, osolíme, zalijeme horkou vodou (1,5 dílu) a pod pokličkou dusíme nebo pečeme v troubě. Jakmile se voda vstřebá, je hotovo.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






