- Autor: Lerry
- Doba přípravy (min.): 120
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí roštěná průměr | 500 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Celer řapíkatý | 100 |
Cibule | 50 |
Cuketa | 100 |
Květák | 100 |
Hotová jíška (Knorr) | 10 |
Dochucovadla:
česnek, sůl, pepř, worčestr
Energetická hodnota celkem: 3989 kJ
Bílkoviny (g): 72,
Tuky (g): 65,
Sacharidy (g): 21,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 997 kJ
Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 5.3, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Cibuli orestujeme, na tom orestujeme masové kousky, okořeníme a dusíme do měkka. Asi po 1 hodině přidáme nakrájenou zeleninu, krátce dusíme, dokořeníme, můžeme zahustit hotovou jíškou. Podáváme s kuskusem nebo bramborovým knedlíkem, ale je vhodná jakákoli příloha.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.