- Autor: babuskajaruska
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 11.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Droždí | 600 | 
| Cibule | 175 | 
| Oleje (všechny druhy) | 20 | 
| Voda | 2000 | 
| Kroupy ječné | 50 | 
| Natur bujón hovězí - suchý stav | 11 | 
Energetická hodnota celkem: 4482 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 75, 
                                                        Tuky (g): 24, 
                                                        Sacharidy (g): 136,
                                                        SAFA (g): 3,
                                                        Cukry (g): 52,
                                                        Vláknina (g): 13,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 407 kJ
Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 12.4, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 4.7, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme vážené droždí a necháme rozpustit, pak zalijeme horkou vodu vložíme kostku masoxu a přivedeme k varu. Do polévky nasypeme trhané krupky a povaříme. Polévku dochutíme solí. Ozdobíme sekanou pažitkou nebo petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









