- Autor: prochazkk
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mozzarella 45 % | 125 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Rajčata | 400 |
Voda | 120 |
Droždí | 15 |
Mouka pšeničná hladká | 180 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, oregano, čerstvá bazalka - velká hrst
Energetická hodnota celkem: 5068 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 151,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1267 kJ
Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 37.8, SAFA (g): 5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Z mouky, půl sáčku sušeného droždí (odpovídá 15 g čerstvého), studené vody a 1/4 lžičky soli udělat těsto. Nechat vykynout. Rajčata spařit a oloupat, nasekat na malé kousky, podusit 10 min, osolit, opepřit a ochutit mírně oreganem. Plech s pečicím papírem lehce potřít olivovým olejem. Těsto vyklopit na papír, ruce si potřít zbývajícím olejem a vytvarovat velmi tenkou placku na celý plech. Potřít rajčaty, poklást kolečky mozzarely, péci na 250 st. asi 10 min, až okraje zhnědnou. Pečenou posypat lístky čerstvé bazalky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.