TOPlist


Dýňová polévka

  • Uživatelský recept
  • Autor: yfca5
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko odstředěné průměr300
Citrony2
Voda900
Bohatý bujón zeleninový (Knorr)10
Česnek20
Cibule200
Flora light40
Dýně1000

Energetická hodnota celkem: 2685 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 100 SAFA (g): 6 Cukry (g): 66 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 671 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 25 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 16.5 Vláknina (g): 4.8 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

Můžeme dát buď vodu a bujón, ale lepší varianta dát zeleninový či jiný vývar. Citronová šťáva, sůl, pepř, bobkový list

Postup přípravy

Oloupejte dýni, odstraňte semínka a dužinu pokrájejte na kostky o hraně 2,5 cm. V hrnci rozpust'te máslo a přidejte cibuli a česnek a smažte je na mírném plameni do změknutí. Přidejte dýni a nechte ji podusit s cibulí 2-3 minuty. Přidejte vývar, osolte a opepřte, přidejte citronovou št'ávu a bobkový list. Pod pokličkou vařte na mírném plameni asi 20 minut, aby dýně změkla. Poté odstraňte bobkový list, nechte trochu vychladnout a pak po částech rozmixujte do hladka. Vlijte zpět do hrnce, přidejte mléko a polévku mírně prohřejte. Ozdobte trochou smetany nebo bílého jogurtu a pažitkou a podávejte s osmaženými kostičkami chleba.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma