TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dýňová polévka

Zpět
  • Autor: yfca5
  • Doba přípravy (min.): 35
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Můžeme dát buď vodu a bujón, ale lepší varianta dát zeleninový či jiný vývar. Citronová šťáva, sůl, pepř, bobkový list

Energetická hodnota celkem: 2685 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 100, SAFA (g): 6, Cukry (g): 66, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 671 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 25, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 16.5, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Oloupejte dýni, odstraňte semínka a dužinu pokrájejte na kostky o hraně 2,5 cm. V hrnci rozpust'te máslo a přidejte cibuli a česnek a smažte je na mírném plameni do změknutí. Přidejte dýni a nechte ji podusit s cibulí 2-3 minuty. Přidejte vývar, osolte a opepřte, přidejte citronovou št'ávu a bobkový list. Pod pokličkou vařte na mírném plameni asi 20 minut, aby dýně změkla. Poté odstraňte bobkový list, nechte trochu vychladnout a pak po částech rozmixujte do hladka. Vlijte zpět do hrnce, přidejte mléko a polévku mírně prohřejte. Ozdobte trochou smetany nebo bílého jogurtu a pažitkou a podávejte s osmaženými kostičkami chleba.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři