- Autor: yfca5
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko odstředěné průměr | 300 |
Citrony | 2 |
Voda | 900 |
Bohatý bujón zeleninový (Knorr) | 10 |
Česnek | 20 |
Cibule | 200 |
Flora light | 40 |
Dýně | 1000 |
Dochucovadla:
Můžeme dát buď vodu a bujón, ale lepší varianta dát zeleninový či jiný vývar. Citronová šťáva, sůl, pepř, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 2685 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 100,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 66,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 671 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 25, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 16.5, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Oloupejte dýni, odstraňte semínka a dužinu pokrájejte na kostky o hraně 2,5 cm. V hrnci rozpust'te máslo a přidejte cibuli a česnek a smažte je na mírném plameni do změknutí. Přidejte dýni a nechte ji podusit s cibulí 2-3 minuty. Přidejte vývar, osolte a opepřte, přidejte citronovou št'ávu a bobkový list. Pod pokličkou vařte na mírném plameni asi 20 minut, aby dýně změkla. Poté odstraňte bobkový list, nechte trochu vychladnout a pak po částech rozmixujte do hladka. Vlijte zpět do hrnce, přidejte mléko a polévku mírně prohřejte. Ozdobte trochou smetany nebo bílého jogurtu a pažitkou a podávejte s osmaženými kostičkami chleba.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.