- Autor: Samalikova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Mouka pšeničná hladká | 300 | 
| Máslo | 30 | 
| Cukr průměr | 15 | 
| Mléko polotučné průměr | 120 | 
| Droždí | 15 | 
| Máslo | 50 | 
| Cukr průměr | 50 | 
| Žloutek | 20 | 
Dochucovadla:
Špetka soli do těsta. Skořice do nádivky.
Energetická hodnota celkem: 8454 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 42, 
                                                        Tuky (g): 73, 
                                                        Sacharidy (g): 289,
                                                        SAFA (g): 35,
                                                        Cukry (g): 73,
                                                        Vláknina (g): 24,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1409 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 12.2, Sacharidy (g): 48.2, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 12.2, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Těsto umíchat v pekárně, vyválet plát, potřít nádivkou z másla, cukru a skořice. Zamotat do ruličky a tu následně rozříznout podélně napůl. Vzniklé půlky zamotat jako cop tak, aby strany s nádivkou směřovaly ven. Péct na 180°C cca 25 minut - do zezlátnutí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









