TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečený květák

Zpět
  • Autor: Irena27
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 2082 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 8, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 521 kJ

Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 8.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Na oleji osmažíme cibuli s rozmačkaným česnekem, přidáme nakrájené žampióny a podusíme.. Zaprášíme kmínem a osolíme. Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Do pekáčku navrstvíme osmaženou cibuli se žampióny, přidáme uvařený květák, zalijeme rozšlehanými vejci s kečupem. Ochutíme pepřem a zapečeme asi 20-35 minut na 190 C. Před koncem pečení posypeme strouhaným parmazánem.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři