- Autor: Irena27
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Květák | 390 |
Žampiony | 130 |
Cibule | 40 |
Oleje (všechny druhy) | 14 |
Kečup | 30 |
Vejce celá průměr | 110 |
Česnek | 10 |
Parmezán 25 % průměr | 14 |
Energetická hodnota celkem: 2082 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 34,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 521 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 8.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na oleji osmažíme cibuli s rozmačkaným česnekem, přidáme nakrájené žampióny a podusíme.. Zaprášíme kmínem a osolíme. Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Do pekáčku navrstvíme osmaženou cibuli se žampióny, přidáme uvařený květák, zalijeme rozšlehanými vejci s kečupem. Ochutíme pepřem a zapečeme asi 20-35 minut na 190 C. Před koncem pečení posypeme strouhaným parmazánem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.