- Autor: Irena27
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Bohatý bujón kuřecí 1 ks | 22 | 
| Vejce celá průměr | 14 | 
| Zeleninová směs mražená - průměr | 40 | 
| Kuskus syrový | 5 | 
| Kuřecí prsa | 120 | 
| Oleje (všechny druhy) | 5 | 
| Cibule | 20 | 
| Česnek | 5 | 
| Žampiony | 40 | 
| Zeleninová směs mražená - průměr | 100 | 
Energetická hodnota celkem: 1240 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 34, 
                                                        Tuky (g): 9, 
                                                        Sacharidy (g): 19,
                                                        SAFA (g): 2,
                                                        Cukry (g): 8,
                                                        Vláknina (g): 5,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Omyté a osušené maso osolíme. Kuskus zalijeme vývarem z bujónu a necháme nabobtnat. Zeleninu přidáme ke kuskusu, opepříme, podle chuti osolíme a vmícháme syrové vejce. Směsí naplníme kuřecí prsa, otvor sepneme párátkem, maso dáme na pekáček, okmínujeme, podlijeme zbylým bujónem a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Rozehřeme olej, cibuli nakrájíme najemno, přidáme rozmačkaný česnek a osmažíme. Až cibulka zesklovatí přidáme nakrájené žampióny, osolíme, okmínujeme a podlijeme trochou vody. Podusíme. Nakonec přisypeme zeleninu, dochutíme citrónovou šťávou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









