- Autor: Chudas
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 1.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|
Dochucovadla:
1 kg vepř. pečeně bez kosti AQ hrst čerstvých rozmarýnových lístků mořská sůl a čerstvě mletý pepř 300 g světlého chleba nebo bagety 5–6 lžic olivového oleje + na opečení cibule 2 červené cibule, nasekané najemno 4 stroužky česneku, nakrájené na t
Energetická hodnota celkem: 0 kJ
Bílkoviny (g): 0,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 0,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
1.Vepřovou pečeni dejte na velké prkénko a ostrým nožem ji zhruba v jedné třetině výšky (odshora) podélně rozřízněte (nedořízněte do konce) a rozevřete jako knihu. Jedna část bude přirozeně tenčí než druhá. Silnější část opět podélně – v půlce – rozřízněte a otevřete na druhou stranu. Plochu masa tím krásně zvětšíte. Poté ostrým nožem nařezejte v mase proužky zhruba centimetr od sebe. Zopakujte ještě napříč, tak aby na celém povrchu vznikla mřížka asi centimetr hluboká. 2.Zahřejte troubu na 200 °C. Rozmarýnové lístky nasekejte najemno a utřete s větším množstvím soli a vzniklou směs vetřete do zářezů v mase. Chleba nakrájejte na plátky. Pak je postupně opečte v toustovači, na pánvi nebo v troubě a opečené natrhejte na kousky. V pánvi rozpalte trochu olivového oleje a pak na něm dozlatova osmahněte cibuli, česnek, tymián a mandle nebo oříšky kešu. Zhruba po deseti minutách by měla cibule změknout. Směs osolte, opepřete a vmíchejte do ní balzamikový ocet. Nakonec ji důkladně smíchejte s chlebem a olivovým olejem – ideálně rukama, jedině tak se vše krásně spojí. 3.Vzniklou nádivku znovu ochutnejte a případně ji dosolte podle chuti a dejte stranou vychladnout. Nádivku naneste na plát masa a opatrně jej zarolujte. 4.Maso svažte kuchyňským provázkem, dejte do pekáčku, mírně podlijte a při 200 °C pečte zhruba hodinu, aby bylo maso krásně křupavé a zlatavé. Po upečení nechte nadívanou pečeni chvíli odpočinout a teprve pak nakrájejte na plátky a podávejte s čerstvým chlebem a dobrým vínem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.