TOPlist
Sledujte nás:

Nadívaná vepřová pečeně

Zpět
  • Autor: Chudas
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)

Dochucovadla:

1 kg vepř. pečeně bez kosti AQ hrst čerstvých rozmarýnových lístků mořská sůl a čerstvě mletý pepř 300 g světlého chleba nebo bagety 5–6 lžic olivového oleje + na opečení cibule 2 červené cibule, nasekané najemno 4 stroužky česneku, nakrájené na t

Energetická hodnota celkem: 0 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 0, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

1.Vepřovou pečeni dejte na velké prkénko a ostrým nožem ji zhruba v jedné třetině výšky (odshora) podélně rozřízněte (nedořízněte do konce) a rozevřete jako knihu. Jedna část bude přirozeně tenčí než druhá. Silnější část opět podélně – v půlce – rozřízněte a otevřete na druhou stranu. Plochu masa tím krásně zvětšíte. Poté ostrým nožem nařezejte v mase proužky zhruba centimetr od sebe. Zopakujte ještě napříč, tak aby na celém povrchu vznikla mřížka asi centimetr hluboká. 2.Zahřejte troubu na 200 °C. Rozmarýnové lístky nasekejte najemno a utřete s větším množstvím soli a vzniklou směs vetřete do zářezů v mase. Chleba nakrájejte na plátky. Pak je postupně opečte v toustovači, na pánvi nebo v troubě a opečené natrhejte na kousky. V pánvi rozpalte trochu olivového oleje a pak na něm dozlatova osmahněte cibuli, česnek, tymián a mandle nebo oříšky kešu. Zhruba po deseti minutách by měla cibule změknout. Směs osolte, opepřete a vmíchejte do ní balzamikový ocet. Nakonec ji důkladně smíchejte s chlebem a olivovým olejem – ideálně rukama, jedině tak se vše krásně spojí. 3.Vzniklou nádivku znovu ochutnejte a případně ji dosolte podle chuti a dejte stranou vychladnout. Nádivku naneste na plát masa a opatrně jej zarolujte. 4.Maso svažte kuchyň­ským provázkem, dejte do pekáčku, mírně podlijte a při 200 °C pečte zhruba hodinu, aby bylo maso krásně křupavé a zlatavé. Po upečení nechte nadívanou pečeni chvíli odpočinout a teprve pak nakrájejte na plátky a podávejte s čerstvým chlebem a dobrým vínem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři