- Autor: Judys
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Cibule | 85 | 
| Máslo | 34 | 
| Brambory zimní | 330 | 
| Česnek | 16 | 
| Klobása moravská | 126 | 
| Zelí bílé kysané | 500 | 
| Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 250 | 
| Mouka špaldová celozrnná | 20 | 
| Smetana zakysaná light průměr | 190 | 
Dochucovadla:
sůl, mletá paprika, drcený kmín, pažitka
Energetická hodnota celkem: 6008 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 46, 
                                                        Tuky (g): 83, 
                                                        Sacharidy (g): 124,
                                                        SAFA (g): 45,
                                                        Cukry (g): 44,
                                                        Vláknina (g): 14,
                                                        Sůl (g): 7
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1001 kJ
Bílkoviny (g): 7.7, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 20.7, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme sladkou papriku, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme vodou, rozředíme, přidáme na kostičky nakrájené brambory. Když jsou poloměkké, přidáme pokrájené kysané zelí, česnek, sůl a kmín. Když je vše měkké, zalijeme mlékem a necháme chvilku povařit s klobáskou nakrájenou na kolečka. Nakonec přidáme kysanou smetanu a posypeme pokrájenou pažitkou. Je-li třeba, dochutíme polévku kapkami octa.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









