- Autor: dinole
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Brambory zimní | 180 | 
| Mouka pšeničná hrubá | 60 | 
| Vejce celá průměr | 20 | 
Energetická hodnota celkem: 1605 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 13, 
                                                        Tuky (g): 3, 
                                                        Sacharidy (g): 76,
                                                        SAFA (g): 1,
                                                        Cukry (g): 4,
                                                        Vláknina (g): 8,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Postup přípravy
1. Brambory vařte ve slupce patnáct až dvacet minut doměkka. Nechte je chvíli vychladnout, pak je oloupejte, dejte do širší mísy a dobře rozmačkejte. 2. Přidejte k nim vejce, sůl, vmíchejte hrubou mouku a vypracujte těsto bez hrudek – malé kousky brambor nejsou na škodu. Nechte deset minut odležet. 3. Pomocí dvou lžic z těsta vykrajujte menší noky a ty vařte ve vroucí osolené vodě asi 10–12 minut. Jakmile vyplavou, povařte je ještě dvě minutky a pak je postupně vyndavejte. Uvařené noky nechte okapat na sítku
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









