TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

bramborové noky

Zpět
  • Autor: dinole
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1605 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 76, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

1. Brambory vařte ve slupce patnáct až dvacet minut doměkka. Nechte je chvíli vychladnout, pak je oloupejte, dejte do širší mísy a dobře rozmačkejte. 2. Přidejte k nim vejce, sůl, vmíchejte hrubou mouku a vypracujte těsto bez hrudek – malé kousky brambor nejsou na škodu. Nechte deset minut odležet. 3. Pomocí dvou lžic z těsta vykrajujte menší noky a ty vařte ve vroucí osolené vodě asi 10–12 minut. Jakmile vyplavou, povařte je ještě dvě minutky a pak je postupně vyndavejte. Uvařené noky nechte okapat na sítku

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři