- Autor: dinole
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory zimní | 180 |
Mouka pšeničná hrubá | 60 |
Vejce celá průměr | 20 |
Energetická hodnota celkem: 1605 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 76,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
1. Brambory vařte ve slupce patnáct až dvacet minut doměkka. Nechte je chvíli vychladnout, pak je oloupejte, dejte do širší mísy a dobře rozmačkejte. 2. Přidejte k nim vejce, sůl, vmíchejte hrubou mouku a vypracujte těsto bez hrudek – malé kousky brambor nejsou na škodu. Nechte deset minut odležet. 3. Pomocí dvou lžic z těsta vykrajujte menší noky a ty vařte ve vroucí osolené vodě asi 10–12 minut. Jakmile vyplavou, povařte je ještě dvě minutky a pak je postupně vyndavejte. Uvařené noky nechte okapat na sítku
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.