TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Lečo zavařené - 1 porce/2

Zpět
  • Autor: Elulenka
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 1738 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 5, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 869 kJ

Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Pokud máme zahrádku a urodí se nám větší množství paprik a rajčat, že nevíme, co s nimi, můžeme si je zakonzervovat na zimu v podobě zeleninové směsi na lečo. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme papriku a podusíme. Po chvíli přidáme rajčata a vaříme do měkka. Touto směsí plníme zavařovací sklenice o objemu 0,7 l. Na povrch každé sklenice dáme lžíci oleje a sklenice dobře uzavřeme. Zavařujeme při 90° po dobu 20 minut. Uvedené množství surovin je na 1 sklenici včetně přípravy po otevření. Z 1 sklenice budeme mít asi 2 porce. Lečo připravit můžeme jednoduše tak, že obsah sklenice dáme do hrnce a ohřejeme, na závěr přidáme 2 vejce a mícháme, aby se srazila. Podáváme s chlebem. Pro větší chutnost pokrmu můžeme nejdříve spěnit cibulku a přidat kousky klobásy a lečo pak připravit výše uvedeným způsobem. Nebo na závěr můžeme posypat strouhaným sýrem.

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři