- Autor: mati777
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Cibule | 10 |
Rajčata | 30 |
Cizrna | 150 |
Energetická hodnota celkem: 2271 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 76,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1136 kJ
Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 38, SAFA (g): 1, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
150g cizrny 1 větší cibule 2 rajčata 10g oleje 4 stroužky česneku oregáno,majoránka,mletý pepř, sůl Cizrnu namočíme nejlépe přes noc do studené vody a druhý den uvaříme do měkka (3/4 hod).Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájená rajčata, prolisovaný česnek, koření a sůl a dusíme asi 5 min. Podle potřeby mírně podlijeme vodou. Ještě horkou směs smícháme s uvařenou cizrnou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.