- Autor: lenkakonjatova
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 4.00

Rychlé, relativně zdravé a moc chutné jídlo
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr | 250 |
Cuketa | 300 |
Eidam 20 % průměr | 100 |
Cibule | 5 |
Kečup | 2 |
Oleje (všechny druhy) | 1 |
Dochucovadla:
sůl,pepř,provensálské koření,chilli koření,sladká mletá paprika,česnek,nasekaná petrželka
Energetická hodnota celkem: 3171 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 793 kJ
Bílkoviny (g): 20.8, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 2.5, SAFA (g): 5, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Vydlabeme měkký vnitřek čerstvé cukety. Cuketu položíme do vymazaného pekáčku. Cibulku nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme. Na pánvi si orestujeme cibulku a na ní vhodíme mleté maso, které orestujeme. Okořeníme provensálským kořením, solí, pepřem, chilli a trochou červené papriky. Přidáme lžíci kečupu a nasekanou petrželku. Směs odstavíme. Vnitřek cukety potřeme utřeným česnekem a zakápneme troškou olivového oleje. Nyní cuketu naplníme směsí z pánve. Pekáček přikryjeme alobalem a dáme zapéct na 180
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.