- Autor: Martja
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bujón suchý stav | 20 |
Zelí pekingské | 170 |
Pór | 160 |
Rezistentní škrob Hi-maize | 5 |
Oleje (všechny druhy) | 6 |
Česnek | 4 |
Omáčka sójová | 6 |
Jogurt bílý polotučný 3 % tuku průměr | 20 |
Dochucovadla:
Čerstvý koriandr, světlá sojová omáčka, 300 ml zeleninového vývaru (v ingrediencích počítáno jako bujón), olivový olej 3g ve spreji, 1 lžička arašídového oleje
Energetická hodnota celkem: 944 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 24,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Nakrájíme na drobno zelí a pórek. Dáme na 30 sekund vařit zelí, scedíme jej a propláchneme studenou vodou. Ve woku dáme rozpálit olej (sprejem lze dát jen 2-3g), na kterém 3 minuty osmažíme česnek, pórek a zelí. Přidáme sojovou omáčku a vývar a dusíme na mírném plameni pod pokličkou 10 minut. Odendáme zeleninu a necháme vyvařit tekutinu na poloviční objem. Rozdělaným škrobem ve vodě zahustíme omáčku a vrátíme zpět zeleninu. Přidáme arašídový olej (1 lžička) a odstavíme wok z plotny. Vmícháme jogurt či smetanu. Na talíři ozdobíme pokrm omytým čerstvým koriandrem. Podle mne by bylo vhodné orestovat drůbeží maso před zeleninou, ochutit bílým přepřem a podávat s rýží či rýžovými nudlemi. Recept je z čínské kuchařky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.