TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pekingské zelí s pórkem a bílým jogurtem

Zpět
  • Autor: Martja
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

Čerstvý koriandr, světlá sojová omáčka, 300 ml zeleninového vývaru (v ingrediencích počítáno jako bujón), olivový olej 3g ve spreji, 1 lžička arašídového oleje

Energetická hodnota celkem: 944 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 2, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Nakrájíme na drobno zelí a pórek. Dáme na 30 sekund vařit zelí, scedíme jej a propláchneme studenou vodou. Ve woku dáme rozpálit olej (sprejem lze dát jen 2-3g), na kterém 3 minuty osmažíme česnek, pórek a zelí. Přidáme sojovou omáčku a vývar a dusíme na mírném plameni pod pokličkou 10 minut. Odendáme zeleninu a necháme vyvařit tekutinu na poloviční objem. Rozdělaným škrobem ve vodě zahustíme omáčku a vrátíme zpět zeleninu. Přidáme arašídový olej (1 lžička) a odstavíme wok z plotny. Vmícháme jogurt či smetanu. Na talíři ozdobíme pokrm omytým čerstvým koriandrem. Podle mne by bylo vhodné orestovat drůbeží maso před zeleninou, ochutit bílým přepřem a podávat s rýží či rýžovými nudlemi. Recept je z čínské kuchařky.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 01. 2013 22:22
To může být moc dobré. Vyzkouším.

Naši partneři