- Autor: Romazelda
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Květák | 700 |
Sýr nízkotučný tvrdý 30 % - průměr | 122 |
Vejce celá průměr | 200 |
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 210 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 5815 kJ
Bílkoviny (g): 73,
Tuky (g): 104,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 64,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1454 kJ
Bílkoviny (g): 18.3, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 16, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
květák uvaříme do měkka, pokrájený na kousky vložíme do zapékací misky, osolíme, opepříme a zalijeme 4 rozšlehanými vajíčky ve smetaně, ochucené muškátovým oříškem. Nahoru nastrouháme 150g 30% tvrdého sýra a vše zapečeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.