- Autor: hykykyky
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Petržel - kořen | 150 | 
| Mrkev | 240 | 
| Cibule | 250 | 
| Oleje (všechny druhy) | 20 | 
| Bohatý bujón zeleninový (Knorr) | 5 | 
| Voda | 400 | 
| Čočka | 150 | 
| Bagetky celozrnné (Racio) | 100 | 
Dochucovadla:
ocet,sůl
Energetická hodnota celkem: 6041 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 61, 
                                                        Tuky (g): 37, 
                                                        Sacharidy (g): 213,
                                                        SAFA (g): 9,
                                                        Cukry (g): 59,
                                                        Vláknina (g): 37,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1510 kJ
Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 53.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 14.8, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
150 g červené čočky (použila jsem loupanou) dáš vařit do 400 ml vody a přidáš zeleninový bujón na dané množství vody. Čočku uvařit do měkka, v podstatě se v tomhle množství všechna ta voda do ní vstřebá. Na troše oleje (20 g) osmahnout cibuli (250 g), mrkev (240g) a petržel (kořen 150 g) nakrájené na nudličky, podlít trochou vody osolit podle chuti, podusit. Stačí, aby byla zelenina "al dente", nemusí být úplně rozvařená. Pak všechno spolu s čočkou rozmixovat, dochutit jablečným octem a solí a je hotovo. Byl to takový momentální experiment, co mě napadl z toho, co jsem měla doma k dispozici, takže co se týká množství zeleniny a druhů, myslím, že fantazii se meze nekladou
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









