TOPlist
Sledujte nás:

Kachní prsa se švestkovou omáčkou

Zpět

Kachní prsa zbavená kůže a podkožního tuku. Proto bych kachní prsa započetla o dost níže, než je uvedeno zde.

Ingredience

Dochucovadla:

1/2 lžičky tymiánu, černý pepř sůl

Energetická hodnota celkem: 9524 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 181, Sacharidy (g): 108, SAFA (g): 75, Cukry (g): 70, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2381 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 45.3, Sacharidy (g): 27, SAFA (g): 18.8, Cukry (g): 17.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Kachní prsa okořeníme pepřem, osolíme a potřeme olejem. Zprudka prsa osmahneme na pánvi (3 minuty z každé strany). Posléze dáme prsa do zapékací misky a dáme do trouby při 180°C na 15 minut. Mezitím si připravíme omáčku. Na oleji osmahneme nasekaný česnek a zalijeme červeným vínem, přidáme nasekané švestky (sušené, nasekané na kostky), osolíme, přidáme tymián, cukr a vaříme, než se vše zahustí na konzistenci povidla. Nakonec vmícháme plátek másla. Prsa nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou. Podáváme se zeleninou :o)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři