- Autor: Martja
- Porce: 4.00
Kachní prsa zbavená kůže a podkožního tuku. Proto bych kachní prsa započetla o dost níže, než je uvedeno zde.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Máslo | 15 |
Kachna průměr | 400 |
Česnek | 10 |
Cukr průměr | 5 |
Víno červené | 150 |
Švestky sušené | 130 |
Dochucovadla:
1/2 lžičky tymiánu, černý pepř sůl
Energetická hodnota celkem: 9524 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 181,
Sacharidy (g): 108,
SAFA (g): 75,
Cukry (g): 70,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2381 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 45.3, Sacharidy (g): 27, SAFA (g): 18.8, Cukry (g): 17.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kachní prsa okořeníme pepřem, osolíme a potřeme olejem. Zprudka prsa osmahneme na pánvi (3 minuty z každé strany). Posléze dáme prsa do zapékací misky a dáme do trouby při 180°C na 15 minut. Mezitím si připravíme omáčku. Na oleji osmahneme nasekaný česnek a zalijeme červeným vínem, přidáme nasekané švestky (sušené, nasekané na kostky), osolíme, přidáme tymián, cukr a vaříme, než se vše zahustí na konzistenci povidla. Nakonec vmícháme plátek másla. Prsa nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou. Podáváme se zeleninou :o)
Komentáře je možné psát až po přihlášení.