- Autor: svataj
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Veka | 500 | 
| Moravské uzené | 500 | 
| Vejce celá průměr | 300 | 
| Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 500 | 
| Mouka pšeničná hrubá | 400 | 
| Zelí bílé kysané | 1000 | 
| Cibule | 300 | 
| Sádlo vepřové škvařené | 50 | 
Energetická hodnota celkem: 24043 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 294, 
                                                        Tuky (g): 194, 
                                                        Sacharidy (g): 685,
                                                        SAFA (g): 87,
                                                        Cukry (g): 87,
                                                        Vláknina (g): 65,
                                                        Sůl (g): 28
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1202 kJ
Bílkoviny (g): 14.7, Tuky (g): 9.7, Sacharidy (g): 34.3, SAFA (g): 4.4, Cukry (g): 4.4, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 1.4
Postup přípravy
Houska i maso na kostky, žloutky se utřou s moukou a mlékem, přidá se houstka na sucho opražená a maso, nakonec sníh. Vaříme ve vymazaném hrnku ( naplnit do 3/4) ponořeném ve vodě - 25 min. od bodu varu. Krájíme na plátky. Zelí uvaříme na cibulce.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









