- Autor: oldyz
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Houby sušené průměr | 20 |
| Cizrna | 100 |
| Mrkev | 150 |
| Cuketa | 250 |
| Shmaky | 200 |
| Mléko kokosové | 300 |
| Arašídy | 35 |
| karí pasta | 30 |
| Papričky chilli | 30 |
Dochucovadla:
sójová omáčka, rybí nebo ústřicová omáčka, chilli, zázvor
Energetická hodnota celkem: 6085 kJ
Bílkoviny (g): 77,
Tuky (g): 80,
Sacharidy (g): 106,
SAFA (g): 21,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1521 kJ
Bílkoviny (g): 19.3, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 26.5, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Sušené houby shi-take namočíme do vody. Cizrnu uvaříme doměkka. Zeleninu a šmakouna nakrájíme na větší proužky. Do širšího hrnce dáme kokosové mléko, karí pastu, chilli papričku a pokud máme i limetové listy a přivedeme k varu. Postupně vkládáme suroviny od hub až po cizrnu (dle tvrdosti) a uvaříme "al dente". Dle chuti můžeme přidat rybí omáčku, sojovou omáčku a další chilli a zázvor. K podávání je nejlepší bílá rýže, ale lze použít také štíhlé nudle od šmakouna, čímž získáme výrazně dietnější variantu:-) Karí chutná také bez přílohy!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






