TOPlist


ostré karí se šmakounem a cizrnou

  • Uživatelský recept
  • Autor: oldyz
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Houby sušené průměr20
Cizrna 100
Mrkev150
Cuketa250
Shmaky200
Mléko kokosové300
Arašídy35
karí pasta30
Papričky chilli30

Energetická hodnota celkem: 6085 kJ

Bílkoviny (g): 77, Tuky (g): 80, Sacharidy (g): 106 SAFA (g): 21 Cukry (g): 43 Vláknina (g): 26 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1521 kJ

Bílkoviny (g): 19.3, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 26.5 SAFA (g): 5.3 Cukry (g): 10.8 Vláknina (g): 6.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sójová omáčka, rybí nebo ústřicová omáčka, chilli, zázvor

Postup přípravy

Sušené houby shi-take namočíme do vody. Cizrnu uvaříme doměkka. Zeleninu a šmakouna nakrájíme na větší proužky. Do širšího hrnce dáme kokosové mléko, karí pastu, chilli papričku a pokud máme i limetové listy a přivedeme k varu. Postupně vkládáme suroviny od hub až po cizrnu (dle tvrdosti) a uvaříme "al dente". Dle chuti můžeme přidat rybí omáčku, sojovou omáčku a další chilli a zázvor. K podávání je nejlepší bílá rýže, ale lze použít také štíhlé nudle od šmakouna, čímž získáme výrazně dietnější variantu:-) Karí chutná také bez přílohy!

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma