TOPlist


Červená řepa s křenem

  • Uživatelský recept
  • Autor: nada
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Červená řepa2000
Křen200
Cukr průměr60
Ocet300

Energetická hodnota celkem: 6436 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 335 SAFA (g): 0 Cukry (g): 227 Vláknina (g): 59 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 402 kJ

Bílkoviny (g): 2.9, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 20.9 SAFA (g): 0 Cukry (g): 14.2 Vláknina (g): 3.7 Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Množství je uvedeno na sterilovanou řepu, ale je možné si uvařit jen menší množství k rychlé spotřebě. Rozpočet: 2 kg červené řepy, 200 g křenu, marináda: 1/2 lžičky kmínu, fenyklu, anýzu, 3 dkg soli, 6 dkg cukru, 0,3 l octa, 1 l vody. Postup: Řepu uvaříme doměkka se solí, 5 hřebíčky a 5 novými kořeními. Vychladlou řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme. Křen oloupeme a nastrouháme najemno. Svaříme vodu s kořením na marinádu, po 10ti minutách varu přidáme ocet a cukr a krátce povaříme. Do marinády zamícháme nastrouhanou řepu s křenem. Horké plníme do skleniček (8 třetinkových skleniček) a sterilujeme 15 minut na 90 st.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma