TOPlist
Sledujte nás:

Červená řepa s křenem 100 g

Zpět
  • Autor: nada
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Porce: 28.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 6275 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 326 SAFA (g): 0 Cukry (g): 217 Vláknina (g): 59 Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 224 kJ

Bílkoviny (g): 1.6, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 11.6 SAFA (g): 0 Cukry (g): 7.8 Vláknina (g): 2.1 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Množství je uvedeno na sterilovanou řepu, ale je možné si uvařit jen menší množství k rychlé spotřebě. Rozpočet: 2 kg červené řepy, 200 g křenu, marináda: 1/2 lžičky kmínu, fenyklu, anýzu, 3 dkg soli, 6 dkg cukru, 0,3 l octa, 1 l vody. Postup: Řepu uvaříme doměkka se solí, 5 hřebíčky a 5 novými kořeními. Vychladlou řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme. Křen oloupeme a nastrouháme najemno. Svaříme vodu s kořením na marinádu, po 10ti minutách varu přidáme ocet a cukr a krátce povaříme. Do marinády zamícháme nastrouhanou řepu s křenem. Horké plníme do skleniček (8 třetinkových skleniček) a sterilujeme 15 minut na 90 st.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři