- Autor: nada
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 28.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Ocet | 300 |
Křen | 200 |
Červená řepa | 2000 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Sůl | 30 |
Energetická hodnota celkem: 6275 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 326,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 217,
Vláknina (g): 59,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 224 kJ
Bílkoviny (g): 1.6, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 11.6, SAFA (g): 0, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Množství je uvedeno na sterilovanou řepu, ale je možné si uvařit jen menší množství k rychlé spotřebě. Rozpočet: 2 kg červené řepy, 200 g křenu, marináda: 1/2 lžičky kmínu, fenyklu, anýzu, 3 dkg soli, 6 dkg cukru, 0,3 l octa, 1 l vody. Postup: Řepu uvaříme doměkka se solí, 5 hřebíčky a 5 novými kořeními. Vychladlou řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme. Křen oloupeme a nastrouháme najemno. Svaříme vodu s kořením na marinádu, po 10ti minutách varu přidáme ocet a cukr a krátce povaříme. Do marinády zamícháme nastrouhanou řepu s křenem. Horké plníme do skleniček (8 třetinkových skleniček) a sterilujeme 15 minut na 90 st.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.