- Autor: vovsik
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 1200 |
Pór | 140 |
Máslo čerstvé | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Vejce celá průměr | 55 |
Dochucovadla:
Zeleninový bujón Pepř Muškátový ořech (květ)
Energetická hodnota celkem: 2300 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 21,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 575 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 5.3, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na másle orestujeme pórek, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a dochutíme kostkou zeleninového bujónu, pepřem a muškátovým květem nebo oříškem. Vaříme 20 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.