TOPlist


Rychlá tomatová polévka s fazolemi

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 25

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule40
Česnek6
Fazole Cannellini Vapeur Bonduelle250
Olej řepkový6
Rajčata konzervovaná400

Energetická hodnota celkem: 1646 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 49 SAFA (g): 1 Cukry (g): 19 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 412 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 12.3 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 4.8 Vláknina (g): 5.5 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, bylinky (oregano, bazalka)

Postup přípravy

Cibulku nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a orestujeme na troše oleje. Pro lepší chuť můžeme ještě podlít trochou vína a nechat odpařit. Přidáme konzervovaná rajčata, vývar (případně vodu), ochutíme solí a pepřem a vaříme cca 20 minut. Přidáme fazole a prohřejeme. Na závěr dle potřeby dochutíme solí, citronovou šťávou a oblíbenými bylinkami. Můžeme ještě zjemnit lžičkou zakysané smetany.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

20. 05. 2019 08:09

klosa

Asi vyzkouším hned dnes, příjdu z práce až večer , ale vypadá to na rychlou přípravu . Rajčata i fazole doma mám

16. 04. 2018 08:36

ekavkova

Polévky miluji, ale doposud jsem se s nimi trápila klasický, z.j. čerstvý vývar, krácení a loupaní

26. 02. 2017 11:44

Lenna1

Polévka je výborná. Udělala jsem si ji ze svých zavařených rajčat a opravdu rychlá a výborná.

21. 02. 2017 13:44

Vercini

Myslím, že dnes vyzkouším k večeři :-)

20. 02. 2017 08:41

JARI59

Tuhle polévku určitě vyzkouším

20. 02. 2017 08:41

JARI59

Tuhle polévku určitě vyzkouším

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma